Végre egy gyors netbook!

Vágólapra másolva!
A tucatnyi egyforma tudású, pusztán dizájnjában eltérő netbookok sorában felfrissülést hoz az Acer ma bejelentett Ferrari sorozata, amelynek első darabja az AMD netbookokba szánt, kétmagos és dedikált grafikai lapkás Congo platformjára épül.
Vágólapra másolva!

Az Acer Ferrari One képviseli az olcsó hordozható gépek azon első hullámát, amelyek az AMD VISION platformjára épülnek. Ennek összetevői az alacsony fogyasztású mobil processzor, amely kétmagos Athlon architektúrára épül, 1,2 GHz órajellel és 1MB L2 gyorsítótárral, illetve az ATI Radeon HD 3200 grafikus lapka. A Ferrari One 11,6 inches képernyőt kapott, amely 1366x768 pixeles felbontásával is a kategóriatársak fölé emeli ezt a netbookot, a többi kiegészítő azonban megfelel a drágább, de szokványos versenyzők paramétereinek - 2GB RAM, 160GB merevlemez. Optikai meghajtó ebben a netbookban sem lesz, 3G modem, Bluetooh azonban választhatóan rendelhető. A kategóriájában erőgépnek nevezhető konfiguráció egyébként a már jól ismert Acer Aspire One testébe zárva érkezik, hatcellás akkuval (5600 mAh) és multitouch tapipaddal.

Forrás: [origo]

A gép ára 490 eurónál (körülbelül 140 000 forint) kezdődik, azaz a kategória prémium szegmensébe tartozik majd, de ez a nyújtott teljesítmény alapján nem is meglepő. A bevezetés dátuma október 22-e, ami nyilván nem véletlenül esik egybe a Windows 7 értékesítésének indulásával - a Ferrari One-t is Windows 7 Home Premium vagy Home Basic 64 bites új operációs rendszerekkel szállítják majd.

Az egyetlen komoly ellenvetése azoknak lehet, akik nem szeretnének a Ferrari sportautó márkájával villogni, hiszen a netbook vadvörös fedőlappal, Ferrari emblémával és versenyautósnak gondolt dizájnelemekkel felspécizve érkezik a boltokba, amit bizony a márka rajongóin és néhány tinédzseren kívül mindenki cikinek fog tartani.

Forrás: [origo]