Vágólapra másolva!
Árversenybe kezdtek a digitális könyvesboltok. Egy nap alatt olcsóbb lett a Nook és a  Kindle e-könyv-olvasó is. Nincsenek messze a megfizethető villanykönyvek.
Vágólapra másolva!

Amerika legnagyobb könyvterjesztője, a Barnes&Noble kezdett bele a harcba hétfőn, amikor Nook olvasójából bejelentett egy mobilnet nélküli 149 dollárba kerülő verziót. A wifis olvasó pont ugyanúgy néz ki, mint az [origo] által is tesztelt komolyabb felszereltségű Nook, egyedül a folyamatos bolti kapcsolatot biztosító chipet hagyták ki belőle. A készülékkel a könyvesboltok hálózatai mellett az AT&T szolgáltató hotspotjaira is felcsatlakozhatnaka vásárlók.

A wifis Nook kiadásával egyidőben a 3G-vel felszerelt készülék árát is csökkentette a Barnes&Noble. A korábban 259 dollárba kerülő kütyüt most 199 dollárért lehet megvenni.

Fotó: Csanádi Márton [origo]
A piac legolcsóbb olvasója lett a Nook

Az Amazon villámgyorsan reagált az árcsökkenésre, és maga is olcsóbbá tette az eddig 259 dollárért megvehető mobilnetes kapcsolattal és billentyűzettel rendelkező Kindle 2-t. A készüléket mostantól 189 dollárért - azaz körülbelül 42 ezer forintért - lehet megrendelni. A Kindle előnye, hogy a Nookkal szemben ezt a készüléket a világ bármely tájára kiszállítják, míg a Barnes&Noble olvasóját csak Amerikában forgalmazzák.