Milliók fogytak a mozgásérzékelős játékvezérlőkből

Vágólapra másolva!
Az Xbox 360 konzolhoz csatlakoztatható, mozgásérzékelős játékvezérlőből  világszerte már két és fél millió darab talált gazdára, míg a rivális Sony Playstation 3-jával működő Move-ból 4,1 millió darabot adtak el eddig.
Vágólapra másolva!

Egymásra licitálnak az otthoni játékgépek gyártói: a Microsoft bejelentette, hogy a Kinect kamera világszerte 2,5 millió darabot adtak el egy hónap alatt. A társaság közleményének publikálását követően a rivális Sony is nyilvánosságra hozta saját számait: ezek alapján a hasonló funkciókat kínáló, ám a kamerán kívül kézben fogható irányítót is igénylő Move-jából 4,1 millió darabot adtak el.

Míg a Kinect mindössze egy darab, speciális szenzorokkal felszerelt kamerából áll, a Sony megoldása egy kamerából és két különböző, kézben fogható egységből áll, melyeket külön is meg lehet vásárolni, a most publikált eladási számok azonban csak az egybe csomagolt változatot tartalmazzák.

A Microsoftnál egyébként arra számítanak, hogy még az idén el fogják érni az ötmillió eladott darabszámot. A mozgásérzékelős videojátékok közül az első a Nintendo Wii-je volt, amelyből 2006-os premerje óta már közel 80 millió darabot adtak el.