Szemmozgással is irányíthatjuk Mariót

Vágólapra másolva!
Végre az juthat előnyhöz a jövő videojátékaiban, aki ügyesebben forgatja a szemét. A National Instruments fejlesztőlaborja olyan kontrollert készített, amely a szemmozgással vezérli karakterünket.
Vágólapra másolva!

A mozgássérültek - vagy a kanapéhoz szokott lusta játékosok - Kinectje lehet a Waterloo Labs ügyes kontrollere. A National Instrumentsen belül működő fejlesztőcsoport hardverére már egy játék is elkészült: amelyben a szemünk mozgatásával lehet kombókat összerakni. A játék mintájául a Dance Dance Revolution szolgált, amiben egy taposómatracra rajzolt nyilakon ugrálva kellett tánclépéseket összerakni. A Waterloo szoftverével ezt ugrálás nélkül is meg lehet tenni. A táncprogram mellett a csapat az örök klasszikus Super Mariót alakította még át szemmozgással vezérelhetőre.


Más elektromos impulzust adnak az izmok attól függően, hova nézünk

A kísérleti állapotban levő hardver egyetlen hátránya, hogy nem kamerás vagy speciális szemüveges megoldást használ a szem pozíciójának megállapítására. A hardver működéséhez a bőrre tapasztott elektródák szükségesek, mert a szem mozgásával járó elektromos impulzusokból találja ki, merre néz a játékos.

Az irányítót alig pár hónap alatt építették fel a Waterloo Labsben. Arról egyelőre nincs szó a csapat blogján, hogy a későbbiekben lehet-e termék az ötletből.