Vágólapra másolva!
A férfiak hajlamosabbak felülbírálni autójukban a műholdas irányítás parancsait, mint a nők - derítették ki egy brit tanulmány készítői.
Vágólapra másolva!

Az férfiak 83 százaléka rendszeresen fellázad a GPS-e utasításai ellen, míg a nők kevesebb mint háromnegyede "engedetlenkedik" - ami erősíti azt az előítéletet, miszerint a férfiak utálnak útbaigazítást, segítséget kérni.

A Swinton biztosítótársaság felmérése szerint a brit autósok megbízhatatlannak és pontatlannak bélyegzik műholdas útikalauzukat. A vezetők egyharmada arra panaszkodott, hogy 2-8 kilométerrel is félrevezeti őt GPS-e, minden második pedig azt mondta, hogy volt már veszekedése utassal a műholdas rendszer miatt.

"A GPS-nek segítenie kellene tájékozódási képességünket, nem pedig a helyébe lépni" - mondta Steve Chelton, a Swinton egyik menedzsere. Ráadásul a sofőröknek gyakran igaza van, a térképes alkalmazások időnként valóban tévútra viszik a vezetőt. A felmérés tanulságai 3 ezer autós véleményén alapulnak. Kétharmaduk térképet is tart autójában "szükség esetére".