Csúcsjátékok érkeznek a négymagos tabletekre

Vágólapra másolva!
Az Nvidia cég bemutatta legújabb, négymagos Tegra-lapkáit, amelyek elsőként táblaszámítógépekhez, később pedig okostelefonokhoz is elérhetőek lesznek. Ennek a processzornak az elődeit alkalmazzák a legnépszerűbb táblaszámítógépekben és okostelefonokban.
Vágólapra másolva!

A vállalat a tajvani Computex technológiai kiállításon mutatta be legújabb fejlesztését, a jelenleg kétmagos változatban elérhető Tegra-lapkák új, négy feldolgozó egységet tartalmazó változatát. A YouTube-on publikált demonstrációs videóban mutatja be az új lapka képességeit, amely futtatni képes látványos fényvisszaverődési effektusokat tartalmazó játékot is, amely egy kétmagos modellen már szaggatna.

A Tegra kétmagos változatait használja többek közt a Samsung Galaxy Tab táblagépe és az LG Optimus mobiltelefon is. A négymagos chipet tartalmazó első táblaszámítógépek szeptemberben kerülnek a boltokba. Az Nvidia elnök-vezérigazgatója Jen-Hsun Huang szerint az új lapkák nem csupán a játékok futtatása esetén nyújtanak extra teljesítményt, a négymagos kivitel révén az akkumulátoros üzemidő is növelhető. A demonstrációhoz használt játékot a négymagos rendszer akár négy-hat órán át tudná futtatni egy tipikus táblagépen, akkumulátoros üzemmódban. Bár a bemutatón Google Android-szoftvert használtak, a PC World amerikai technológia magazin szerint a Windows következő generációs változata is futhat majd.