Fél veséjét adta egy iPadért egy tinédzser

Vágólapra másolva!
Egy kínai tinédzser az egyik veséjét áldozta be azért, hogy megvehessen egy iPad 2 táblagépet, de nyilatkozatai szerint azóta már megbánta tettét.
Vágólapra másolva!

Az esetről a kínai sajtó nyomán a Shanghai Daily hírportál számolt be. A lap értesülései szerint egy 17 éves, Huajsanban élő tinédzser még április végén adta el az egyik veséjét szervkereskedőknek húszezer jüanért, vagyis mintegy 560 ezer forintért. A fiatal azzal indokolta tettét, hogy egy iPad 2 táblagépet akart vásárolni, de nem engedhette meg magának.

A fiatalember az interneten keresztül vette fel a kapcsolatot a szervkereskedőkkel, és a szülei tudta nélkül üzletet kötött velük. Egy lakóhelyéhez közeli kórházban került sor a műtétre, amelynek során a jobb veséjét eltávolították. A szülei csak akkor szereztek tudomást a műtétről, amikor a fiú egy iPhone-nal és egy új laptoppal állított haza. Ezt követően azonnal értesítették a rendőrséget, de a szervkereskedőket korábbi telefonszámaikon már nem lehetett elérni. A tinédzser egyébként egészségi állapotának rosszabbodását követően már megbánta tettét, de a veséjét már aligha kaphatja vissza.