Startupok erőpróbája lesz Budapesten

Vágólapra másolva!
Amerikai előadókkal és magyar ötletekkel rendezik meg március nyolcadikán a Startup Underground versenyt. A legjobb ötlet oktatást, üzletfejlesztési tanácsadást nyerhezt, sőt még az is elképzelhető, hogy az első befektetőit is a rendezvényen találja meg.
Vágólapra másolva!

Nem csak informatikai fejlesztésekkel lehet labdába rúgni az induló vállalkozások versenyén. Magyar almabor gyár, energiatakarékos konnektorok, digitális tábla és víztisztító berendezés is ringbe száll a Startup Underground konferencia és verseny fődíjáért március 8-án.

A konferencia délelőtti blokkját nagyérészt a verseny és az egyik tavalyi győztes beszámolója fogja megtölteni. A pályázatra beérkezett hatvanhárom induló vállalkozás, alaposan kidolgozott ötlet közül csupán nyolc jutott a döntőbe. Ez a nyolc csapat kap lehetőséget arra, hogy magyar kockázati tőkebefektetőknek adja el az ötletét öt-öt perc alatt. Míg a zsűri tanácskozik addig sikeresen céggé vált, működő magyar startupok mesélik el, hogyan jutottak túl a kezdeti nehézségeken. Az előadók között megtalálható a beton dizájntárgyakat előállító Ivanka, a Laookon mozgó szövetet kidolgozó Szentirmai-Joly Zzuzsa és az ajánlórendszereket gyártó Gravity is.

A délutáni szekcióban az amerikai piacon is bizonyított Prezi, az informális szakmai közösségek építésében segítő Meetup.com és a Singularity University előadói fogják megismertetni a hallgatósággal az óceánon túli üzleti életet. Végül pedig azok is információt szerezhetnek a saját vállalkozás elindításáról, akik még nem merték nevezni ötletüket a versenybe.