Tízezer domain veszett el a földrengés miatt

2007.01.05. 11:57

A december végén Tajvantól délre pusztító földrengés Ázsia-szerte kimaradásokat okozott az internetszolgáltatásban, Kínában a megszakadt kapcsolatok miatt tízezer internetcímet vesztettek el tulajdonosaik.

Mint arról korábban beszámoltunk, Tajvanon december 26-án egy nagy erejű, tengeralatti földrengés megrongált két tenger alatti kábelt, amely számos ázsiai ország között biztosítja a telefon- és internet-összeköttetést, amely által többmillió felhasználó maradt világháló-elérés nélkül.

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint az internet nélkül maradt felhasználók nem tudták meghosszabbíttatni vagy újra regisztrálni épp lejáró domainneveiket: ennek hatására Kínában tízezer domainnevet vesztettek el tulajdonosaik. Mivel az internetcímek birtokosainak a lejárat utolsó napjai előtt is lehetőségük lett volna bármikor meghosszabbítaniuk domainjeiket, a szolgáltatók nem felelősek a kiesés miatt elvesztett címekért - bár a Xinhua hírügynökség beszámolója szerint elképzelhető, hogy egyes társaságok kompenzálni fogják ügyfeleiket, noha ennek pontos módja még nem ismert.

KAPCSOLÓDÓ CIKK