Internetes jegyeladás a MÁV-nál

Vágólapra másolva!
Az idén már lehetővé teszi a vonatjegyek interneten történő vásárlását a MÁV-Start Zrt., márciustól pedig bevezeti az utazási kedvezményre jogosító kártyát és a diákoknak is érvényes 30 napos bérletet - áll a társaság csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Vágólapra másolva!

Az internetes jegyvásárlás keretében az utas a világhálón kiválaszthatja, hogy hova és mikor szeretne utazni, majd a nagyobb pályaudvarokon elhelyezett automatákból, egy tízjegyű kód beírása után átveheti hely- és menetjegyeit. A tervek szerint 2008 első felére 60 jegyátvételi automatát helyez ki a vasúttársaság mintegy 28 állomásra. A rendszer fő előnye, hogy például az IC-s utazások esetén a biztos helyfoglalás érdekében nem szükséges külön kifáradni az állomásra, és előre megvenni a helyjegyet - áll a közleményben.

Orosz Emese, a MÁV-Start helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta: folyamatosan állítják üzembe az automatákat, tesztelik a rendszer működését, és a tapasztalatokat figyelembe véve indul a teljes körű szolgáltatás. A közlekedési cég most bevezetésre kerülő SRTART Klub nevű kártyája a belföldi utazások esetében 50 százalékos, egyes nemzetközi utazásoknál pedig 25 százalékos kedvezményre jogosít. A diákok havi bérlete hasonló lesz, mint amilyen februártól áll rendelkezésre a munkába járóknak.