Webes Photoshop ingyen

Vágólapra másolva!
Az Adobe útjára indította a Photoshop Express-t, ami egy ingyenesen használható online fotószerkesztő és képmegosztó szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

A Photoshop Express nagyban hasonlít a már üzemelő Flickr, a Picnik, vagy hasonló képmegosztási és -szerkesztési funkciókat kínáló oldalakhoz. Míg a borsos árú Photoshop szoftverrel az Adobe egyértelműen a profi felhasználói kört célozza, addig az ingyenes webszájt célközönségét a hétköznapi internetezők jelentik. Az online szolgáltatás bevezetésével az Adobe márkanevét kívánja öregbíteni az hétköznapi felhasználók körében, bár a riválisokhoz képest több éves késéssel rukkolt elő vele a vállalat.

A Photoshop Expressre regisztráló felhasználók számára 2 gigabájtos tárhelyet biztosítanak, a képek kommentelésének lehetőségét azonban csak később lesz mód. Mivel a szolgáltatás teljesen webalapú, gyakorlatilag bármilyen operációs rendszerrel és böngészővel használni lehet. A héten beindított webes Photoshop alapszolgáltatásai ingyenesek lesznek, bár a későbbiekben különböző fizetős extrákat is kínálnak majd az ügyfeleknek, ezekről azonban egyelőre nem nyilatkozott a társaság.

Forrás: [origo]
A Photoshop Express szerkesztőfelülete

Ron Glaz, az IDC elemzője az AP hírügynökségnek a Photosop Express indulása kapcsán úgy nyilatkozott, a szolgáltatás beindítása szükségszerű volt az Adobe részéről annak érdekében, hogy fenntartsa az azonos márkanevű képszerkesztő szoftverek iránti érdeklődést, a felhasználók ugyanis nem használnak oylan szoftvert, amelyet nem ismernek. A hétvégén alaposan kivesézzük a webes Photoshopot, és beszámolunk tapasztalatainkról.