Saját YouTube-os csalóoldala lehet

Vágólapra másolva!
Az interneten kering egy olyan segédprogram, amellyel komolyabb hozzáértés nélkül bárki elkészíthet magának egy olyan hamis YouTube-oldalt, amelyen különböző kártevőket, például jelszólopó programokat lehet terjeszteni.
Vágólapra másolva!

A Panda Security szakértői szerint különböző hackeléssel kapcsolatos online fórumokban beszerezhető YTFakeCreator szoftverrel gyakorlatilag bármely, programozásban, webfejlesztésben nem jártas felhasználó is elkészíthet egy olyan oldalt, amelyen keresztül mindenféle kártevőket, vírusokat, adatlopó programokat vagy a PC-re települő reklámozó szoftvereket terjeszthet.

A biztonsági szoftvereket fejlesztő cég úgy tudja, a YTFakeCreator csak magát a kártékony kódokat terjesztő, kamu YouTube-oldalt lehet előállítani. Arról, hogy az oldalra látogatók is tévedjenek, már az "alkotónak" kell gondoskodnia: spamelheti a címet e-mailben, IRC-n, chaten vagy épp fájlcserélő oldalakon. Az ismert videomegosztót mímelő szájtot felkeresve a látogató böngészőjében egy hamis hibaüzenet jelenik meg, amelyben egy hiányzó videokodek, vagy Flash-frissítés letöltését kínálja fel - valójában azonban a kártékony töltetet juttatja a számítógépre - számolt be a CNet. A lap egyébként az IBM internetbiztonsági részlegénél úgy értesült, manapság ugyancsak nagy dívatja van a világhálón az általában "jelszóvisszaállítás" néven kínált szolgáltatásoknak, amelyek általában bérben történő jelszótörést takarnak.