A netre menti a játékállásokat a Steam

Vágólapra másolva!
Az internetre tölti fel a játékmentéseket és a szoftver beállításait a Left 4 Dead hamarosan megjelenő demója. Ha a módszer beválik, több játékban is megjelenhet a lehetőség.
Vágólapra másolva!

A Webware blog értesülései szerint a Valve fejlesztőcég által üzemeltetett Steam digitális játékbolt fogja tárolni a horrorjáték mentéseit, a billentyűzet- és egérbeállításokat valamint a játékos profilokat. A Steam Cloud névre hallgató új szolgáltatás később bevezetésre kerülhet a Valve slágerjátékainál is.

Ha a hálózati mentések elterjednek, a játékosoknak soha többé nem kell azért aggódniuk, hogy az operációs rendszerük újratelepítése előtt elrakták-e fontosabb mentéseiket. Arról nem is beszélve, hogy könnyebbé válik a több gépen való játék, a felhasználók egyszerűen folytathatják például a laptopjukon elkezdett kalandot az asztali gépükön.

A Steam rendszerből jelenleg 494 játék vásárolható meg, köztük olyan neves darabok, mint a Half-Life sorozat vagy a Portal. A rendszer eddig azért volt felelős, hogy a legfrissebb javításokkal ellássa a játékosokat. A Steamen keresztül tarthatják a kapcsolatot a játékosok egymással, de tartalmaz csalásvédelmet és egyéb hasznos szolgáltatásokat is a digitális játékbolt.