Életben tartják a régi Explorert

Vágólapra másolva!
Bár maga a Microsoft sem javasolja senkinek már a régi, 2001-ben megjelent Internet Explorer 6 (IE6) használatát, a szoftver támogatását mégis az eredetileg tervezettnél négy évvel tovább fogják biztosítani.
Vágólapra másolva!

A szoftveróriás bejelentése szerint bár eredetileg már jövőre, 2010-ben lezárult volna, végül 2014-ig hosszabbították meg ennek határidejét - számolt be a BBC. Ezt a cég annak ellenére teszi, hogy Amy Barzdukas, a Microsoft böngészőkért felelős részlegének vezetője sem javasolja az elavult szoftver használatát, barátainak, ismerőseinek mindenképpen javasolná az újabb változatra frissítést: az Internet Explorer jelenleg a 8-as verziónál tart.

Ugyanakkor Barzdukas szerint vállalati környezetben más a helyzet, különösen a jelenlegi kedvezőtlen gazdasági helyzetben nehéz rávenni a cégeket az újabb verzióra való átállásra, mert bár az Explorer ingyenes szoftver, bevezetése extra költségekkel járhat. Webstatisztikák szerint az elavult verzióval böngészi a világhálót a felhasználók 15-30 százaléka.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Tucatnyi böngészőt tölthet le a Szoftverbázisról

Bár az újabb változatra átállás mellett a Microsoft is kampányol, webfejlesztők egy csoportja saját tiltakozó oldalt indított az IE6nomore.com címen. Az oldal működtetői szerint a webfejlesztők gyűlölik a 8 évvel ezelőtt böngészőt, amely jelentős pluszmunkát okoz nekik azáltal, hogy arra is optimalizálniuk kell weboldalaikat, ráadásul gátat képez a fejlesztéseknek is, mivel nem támogatja a modern szabványokat.