Elfogták a moszkvai pornóvetítő hackert

Vágólapra másolva!
A negyvenéves férfi január közepén bénította meg a moszkvai Szadovaja körút forgalmát azzal, hogy kemény pornót vetített ki egy digitális hirdetőtáblára.
Vágólapra másolva!

Az orosz hatóságok a Fekete-tenger partján fekvő Novorosszijszkig követték a hacker nyomait, aki a január 15-i mutatványt elkövette - írja a Ria Novosti orosz híroldal. A pornós hackerről kiderült, hogy egy "magasan képzett", negyvenéves férfi, aki éppen munkanélküli, és "profi internethasználó". A hírekben azonban nem közölték, a férfi pontosan mivel foglalkozik, vagy milyen képzettsége van.

Az őrizetbe vett hacker beismerte tettét, de mint elmondta, csak tréfának szánta a dolgot. A férfi eredetileg egy áruházi hirdetőtáblára akart pornót vetíteni, "hogy megnevettesse az embereket", és nem tudta, hogy egy óriási utcai kivetítőre megy majd ki a kép.

A Moszkva belvárosában található reklámtáblán este tizenegy után majdnem húsz percen keresztül futott egy ismétlődő, kétperces pornójelenet a Yandex keresőszájt forgalmi információi helyett, mielőtt lekapcsolták volna az üzemeltetők. Az előtte elhaladó autóvezetők sokan lelassítottak vagy megálltak, és volt, aki ki is szállt a kocsijából, mert "nem hitt a szemének", jelentős torlódást okozva ezzel a főváros forgalmában. A nem mindennapi látványról hamarosan videók is felkerültek az internetre.

Pornófilm a körút felett (cenzúrázott felvétel)

A táblákat üzemeltető Panno.ru a konkurencia szabotázsakciójára gyanakodott, és azonnal feljelentést tett a rendőrségen. A negyvenéves hacker egy csecsenföldi cég hálózatát feltörve jutott be hirdetőtáblás rendszerbe, és mint elmondta, azért választotta a kaukázusi köztársaságban bejegyzett céget, mert nem gondolta volna, hogy oda is elér az orosz rendőrség keze. Az orosz lapok egyelőre nem közölték, milyen büntetésre számíthat a férfi.