Vágólapra másolva!
Egy hónap alatt eltűnt fél magyarországnyi FarmVille játékos. A játékot üzemeltető Zynga abban reménykedik, hogy a 4,4 millió gamer csak szünetet tart, és vissza fognak térni.
Vágólapra másolva!

Bár a játékosok eltűnését megérezte a népszerű farm szimulátor, a játék nem ürült ki. Március végén 82 millió felhasználója volt a Facebookba is integrálódó programnak, áprilist viszont csak 78 millió gamerrel zárta. A csökkenést felfedező Inside Social Games blog azt gyanítja, hogy a felhasználók a Facebook által letiltott értesítések miatt maradnak távol korábban naponta játszott programjaiktól. Korábban a különböző ajándékokról szóló üzenetek megjelenhettek a Facebook hírfolyamban is, most viszont már csak a játékokat megnyitva értesülhetnek a játékosok az új fejleményekről.


Farmville-s trükkvideókkal tele az internet

Az értesítések letiltását nem csak a FarmVille sínylette meg. Az összes népszerű játék vesztett felhasználóiból. A Maffia Wars-ban 1,4 millióval kevesebb gengszter bűnözött, a MindJolt Games játszóteréről pedig több mint hétmillió gamer tűnt el. A várakozások szerint május sem lesz jobb hónap a közösségi oldalakba beépülő játékoknak.

A facebookos sikerjátékoknak legalább a felét birtokló Zynga korábban már el is indult a függetlenedés felé vezető úton. Legnépszerűbb programját, a FarmVille-t elérhetővé tette a közösség oldalon kívülről is. A Farmville.com oldalon anélkül lehet gondozni a virtuális háziállatokat, és anélkül lehet törődni a játékos által megművelt földdel, hogy be kellene jelentkezni a Facebookba.