A Google szerint a Facebook legyőzhető

Vágólapra másolva!
Bár hivatalosan továbbra sem kommentálja azokat a híreket, melyek szerint egy új, saját közösségi oldalt indít, a Google szerint a Facebook még nem nyerte meg a harcot: léteznek más, sikeres szociális hálózatok rajta kívül.
Vágólapra másolva!

Erről Matt Brittin, a keresőcég brit képviseletének vezetője beszélt a The Telegraph című lapnak adott interjújában. A cégvezető szerint tovább kell oktatni a felhasználókat azzal kapcsolatban, hogy az internetet mire lehet használni. Bár Brittin sem kommentálta azokat a pletykákat, melyek szerint a keresőcég Google Me néven a Facebook riválisául szánt közösségi oldal indítását tervezi, véleménye szerint a globális piacon van hely egynél több szociális hálózat számára is.

Noha a brit Google-vezető is elismerte a Facebook sikerét, kiemelte, hogy más, népszerű közösségi oldalak is léteznek. Matt Brittin ezek közül a vállalat saját szolgáltatását, az Orkutot emelte ki, amely Indiában és Brazíliában népszerű, egy másik, Bebo nevű szájt pedig egyéb területeken utasítja maga mögé a világszinten első helyen álló Facebookot.

Brittin egyébként arra számít, hogy az internet egyre közösségibb térré válik majd, ezzel kapcsolatban azonban nem szolgált konkrétumokkal. A Google Me-vel kapcsolatos pletykák egyébként Kevin Rose, a Digg.com hírmegosztó szájt alapítójának Twitter fiókján láttak napvilágot, aki belsős forrásokra hivatkozva publikálta értesüléseit, később azonban törölte bejegyzését.