Angliában is működik a Facebook találkaszervezője

Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában is bemutatkozott a Facebook helymegosztó szolgáltatása, a Places. A találkozók, közös ebédek megszervezését segítő funkció korábban csak az Egyesült Államokban működött.
Vágólapra másolva!

Már az angol felhasználók is bejelentkezhetnek kocsmákba, éttermekbe vagy épp frissen megtalált, izgalmas boltokba az iPhone-juk segítségével. A funkció azoknak a felhasználóknak szól, akik korábban is elmesélték ismerőseiknek, hogy épp mivel foglalatoskodnak, hová tartanak. A BBC-nek nyilatkozó Places termékmanager, Mike Sharon elmondta, hogy gyakran láttak olyen státuszüzeneteket, hogy "épp a konditerembe megyek" vagy "Joe-val és Sue-val lógok". Ezekre reagálva készítették el a Placest, ami térképpel, és pontosan szabályozható privacy beállításokkal segíti a tartózkodási hely megosztását.

A Places továbba sem jelenik meg a Blackberryken vagy az androidos telefonokon használható Facebook alkalmazásban. Az iPhone-nal ne rendelkezők az okostelefonokra tervezett touch.facebook.com címet meglátogatva használhatják a bejelentkezés funkciót.

A Facebook augusztus 18-án jelentette be az okostelefonokkal használható helymegosztó szolgáltatását. Az 500 milliós felhasználói táborral rendelkező közösségi oldal új funkcióját először csak az Egyesült Államokban élők használhatták, ám már a bamutató napján megígérte a cég, hogy bővíteni a Placest használó országok számát.