Microsoft-szoftvernek álcázzák a kamu vírusirtót

Vágólapra másolva!
A Microsoft Security Essentials nevű ingyenes vírusvédelmi szoftverének álcázott kártevőt terjesztenek az interneten - számolt be a biztonsági szoftvereket fejlesztő F-Secure.
Vágólapra másolva!

A cég szakértőinek közlése szerint a kártevőt csalárd weboldalakon keresztül terjesztik, többek közt hotfix.exe vagy mstsc.exe nevű fájlokban. A kamu program felülete hasonló a Microsoft Security Essentials nevű ingyenes víruskeresőjéhez, ám a teljesen biztonságos PC-ken is hamis vírusriasztásokat jelenít meg.

Ehhez egy táblázatot rajzol ki harminckét különböző, ismert és a valóságban nem is létező víruskeresők logóját feltüntetve, melyek mellett különböző problémák javítására alkalmas hamis segédprogramok letöltését ajánlja fel, illetve egy pénzért elérhető, ugyancsak kamu vírusirtó alkalmazás megvásárlását is felkínálja a felhasználónak, melyet természetesen senkinek sem ajánlott beszereznie.

Forrás: [origo]
Ilyen hamis riasztásokat jelenít meg a kamu antivírus

A Microsoft Security Essentials valódi változatát a szoftvercég honlapjáról, illetve a Szoftverbázisról lehet letölteni magyar nyelvű változatban.