Megújítják a világ legnépszerűbb online játékát

Vágólapra másolva!
Cataclysm címmel új kiegészítő jelenik meg kedden  a World of Warcraft című online szerepjátékhoz, amelynek világszerte több előfizetője van, mint Magyarország lakossága.
Vágólapra másolva!


A World of Warcraft (WoW) alapjátékhoz a kedden megjelenő csomag a harmadik kiegészítő, ami megjelent. A Cataclysm alcímet viselő bővítmény telepítése után a játékosok két újabb fajból - farkasember és goblin - is választhatnak karaktereket, új területeket járhatnak be, egyes korábbi térségeket pedig a korábbinál részletesebben dolgoztak ki.

A kiegészítő mintegy háromezerötszáz új missziót tartalmaz, egyéb újítások mellett. A kiegészítőt a játékosok annyira várták, hogy a programot készítő Blizzard egy olyan megoldás keretében is elérhetővé tette, hogy már a premier előtt letölthették az érdeklődők a Cataclysmet, az új virtuális területekre azonban csak december 7-én léphettek be.


A World of Warcraft: Cataclysm bemutatója

A PC-re kiadott World of Warcraftot az interneten keresztül már több mint 12 millióan játsszák. A program egy ún. MMO, vagyis sokszereplős online szerepjáték, amelynek világában vannak számítógép által irányított karakterek, de a legtöbb szereplőt másik felhasználó ember irányítja. A WoW alapjátékát itthon háromezer forint körüli összegért lehet beszerezni, ez egy hónapnyi ingyenes játékot biztosít. A Cataclysm címet viselő bővítmény hétezer forintba kerül a hazai boltokban, egy hatvan napos előfizetés pedig hét-nyolcezer forintot kóstál.