Brit tini támadta a Call of Duty szervereit

Vágólapra másolva!
Letartóztatták a Call of Duty szervereit megbénító túlterheléses támadás egyik résztvevőjét Nagy-Britanniában. A tizenhét éves tettes egy netről megvehető szoftverrel zavarta meg a többiek játékát.
Vágólapra másolva!

Egy "Phenom Booter" nevű segédprogrammal bombázta lekérésekkel a Call of Duty szervereit az a tizenhét éves tinédzser, akit a manchesteri rendőrség számítógépes bűnözés elleni csoportja tartóztatott le a napokban. A szoftver célja az, hogy a játékost több ponthoz juttassa csalással úgy, hogy többi játékos számára elérhetetlenné teszi az online meccset futtató szervereket. A programot fórumokon árulták.

Forrás: [origo]
Az online mód a Call of Duty játékok lényege

A detektívek előbb a támadást végrehajtó szerver IP-címét szerezték meg, később pedig vissza tudták követni a támadást a manchesteri tinihez. Az online játékmódot futtató szerverek támadása azért különösen kínos az üzemeltetőnek, mert a Call of Duty 7-8 órás egyjátékos története csupán prológus az egymás elleni küzdelemhez. A játékban legalább annyira fontos az online mód, mint a történeti szál.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen büntetés várhat a szervert megtámadó fiatalemberre. A BBC-nek nyilatkozva Paul Hoare nyomozó elmondta, hogy a videojátékokat futtató szerverek túlterhelése nemcsak az egyes játékosoknak kellemetlen, hanem a játék hírnevét is rombolja. "Ezek a játékok az internetre csábítják a gyerekeket és a fiatalokat, az ilyen bűnök pedig meghozhatják a kedvet a később elkövetendő súlyosabb online bűntettekhez" - mondta a nyomozó.