Pornóoldalak használóit fedték fel a hackerek

Vágólapra másolva!
A Sony internetes rendszereit is feltörő Lulz Security hackercsapat ezúttal közel hatvan pornóoldal huszonötezer felhasználójának adatait lopta el és hoza nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

A Pron.com és további ötvenöt másik pornószájt adminisztrátorainak adatait publikálta a Lulz Security nevű hackercsapat - amely a Sony, a Nintendo, az amerikai közszolgálati televízió és az FBI egyik partnerének rendszereibe is behatolt, és az amerikai X-Faktor műsorra jelentkezők adatait is kiszivárogtatta tavasszal.A biztonsági szoftvereket fejlesztő Sophos vég értesülései szerint a LulzSec tagjai a pornóoldalak több mint huszonötezer regisztrált felhasználójának adatait - e-mail címeiket és jelszavaikat - is publikálták a hackerek.

A Sophos szerint a hackerek felhívták a figyelmet arra, hogy a pornóoldalakra számos amerikai kormányzati és honvédségi (.gov és .mil-re végződő) e-mail címről is regisztráltak felhasználók. A LulzSec emellett arra bíztatta szimpatizánsait, hogy nyilvánosságra hozott felhasználónév és jelszó párosokkal próbáljanak meg belépni a Facebookra vagy más közösségi szájtokra, és ha sikerrel járnak, az áldozatok nevében írjanak egy üzenetet azok saját üzenőfalára a pornónézési szokásaikról.

Ez a Sophos szerint egyébként a világ legtöbb országában bűncselekmény, ezért a cég szakértője senkinek sem javasolja, hogy közreműködjön ilyesmiben. A pornóoldalakhoz való hozzáférésre sem alkalmasak már a kiszivárgott jelszavak a Sophos szerint.