Facebookon chatelt a körbezárt túszejtő

Vágólapra másolva!
Facebookon beszélgette végig a rendőrségi ostromot egy drogbűnökkel megvádolt férfi. Jason Valdez és túsza tizenhat óráig nézett farkasszemet a SWAT-kommandóval.
Vágólapra másolva!

"Patthelyzet alakult ki... eléggé ocsmány, de én kész vagyok mindenre" - ezzel az üzenettel jelentette be Jason Valdez, hogy hotelét körülzárta a rendőrség. A férfi túszával, egy fiatal nővel zárkózott be a Western Colony Inn-be, miután a Salt Lake City-i rendőrség megpróbálta letartóztatni kábítószerkereskedelem vádjával.

Valdez tizenhat órán keresztül írta a Facebook-státuszüzeneteket, sőt még fotókat is készített magáról és túszáról. A közösségi oldalon komoly beszélgetés alakult ki Valdez és a családja között, voltak akik még segítséget is ajánlottak. "Fegyveres a bozótban, vigyázz" - írta egyik barátja.

A SWAT-kommandó végül erővel vette be a hotelt, ám egyetlen pisztolylövést sem ejtettek. A túszt sértetlenül szabadították ki, Valdez viszont megpróbált ellenállni, és mellbe lőtte magát. Egyelőre nem tudni, hogy a túszejtőnek segítséget ajánló facebookozók ellen eljárás indul-e.