Robotok követik Justin Biebert

Vágólapra másolva!
Justin Bieber twitteres rajongóinak fele robot, derült ki a Socialbakers közösségi metrikával foglalkozó cég vizsgálatából. Az énekes a világ legnépszerűbb twitterezője, 37,3 millióan követik.
Vágólapra másolva!

Csak 17,8 millió valódi twitterező követi Justin Bieber tinisztárt a Socialbakers felmérése szerint. Az énekes rajongóinak közel fele (47%) párolog el, ha egy kicsit kritikusabb szemmel vizsgálják meg a fanok listáját - adta hírül a BBC brit közszolgálati médium online kiadása.

A cég az alapján szűrte ki a hamis követőket, hogy hány barátjuk van, valódi szövegeket írnak-e a Twitterre, vagy csupán spamet generálnak. A szűrőalgoritmus rögtön hamisnak tekintette azokat a felhasználókat, akik folyamatosan a diétáról, az otthonról való dolgozásról és a pénzkeresésről szóltak. Ez a három kifejezés rendkívül gyakran fordul elő a kéretlen levelekben és üzenetekben. Emellett hamis minősítést érdemelt, ha a felhasználó gyakran írja szó szerint ugyanazt, folyamatosan mások írásait osztja meg, és felkeltették a gyanút azok a felhasználók is, akik két hónappal a regisztráció után sem állítottak be saját profilképet.

Bieber és Lady Gaga hosszan vetélkedtek a világ legnépszerűbb twitterezőjének címéért. A tinisztár végül tavaly képes volt stabil előnyre szert tenni az azóta 37,3 milliósra hízott rajongótáborával. A verseny azonban újrakezdődhet, ha a Twitter egyszer egy komolyabb törlést hajt végre a hamis követők közt. Lady Gagának jelenleg 36 millió követője van, ezek közül a Socialbakers szerint 19 millióan valóban emberek és tényleg rajonganak a sztárért.