Csúcskamera kerül a svájci karórába

retró televízió az LG-től
Vágólapra másolva!
41 megapixeles kamera, villanó és wifi is lesz a Hyetis Crossbow luxuskarórán.
Vágólapra másolva!

A svájci fejlesztésű okosóra külsőre hagyományos társaira hasonlít, mivel hagyományos mutatókkal is felszerelik, amelyet egy olyan automatikus óraszerkezet működtet, amely mechanikus, de felhúzást nem igényel, mivel a napi használat mozgási energiáját használja fel. Ennek a megoldásnak köszönhetően a karóra akkor is képes a pontos időt mutatni, ha egy töltéssel átlagos használat mellett négy napig működni képes okosmodulja lemerült.

Hyetis svájci okos óra Forrás: Hyetis

A óramutatók mögött azonban digitális képernyő kap helyet, amelyen okosórához méltó szolgáltatásokat nyújt az eszköz, amelynek végleges specifikációját még nem rögzítették. A tervek szerint az eszköz wifit és Bluetootht is támogat, és érintés nélküli NFC azonosítólapkával is fel lesz szerelve. Oldalában egy csúcsminőségű, 41 megapixeles digitális kamera, és körülötte ledes villanók is megtalálhatók lesznek. Hasonló felbontású kamerát a Nokia legdrágább okostelefonjában alkalmaz, de a Crossbow karóra a honlapja szerint

A Crossbowról egyelőre csak annyit tudni, hogy a számlapja feletti szintetikus zafírból készült üveg érintőképernyőként is funkcionál. A fejlesztők honlapján csupán annyi szerepel, hogy az óra iOS, Android és Windows Phone rendszert futtató okostelefonokkal egyaránt használható lesz, de konkrétan használható appokról nem közölnek semmit, ezek fejlesztése még folyamatban van.

A tervek szerint a Crossbow-t úgy tervezik, hogy szakszervizben utólag fejlettebb modellre lehessen cserélni a számlapba épített okosmodult. A Boing Boing úgy tudja, hogy ha az óra piacra kerül, 1200 dollárért, vagyis mintegy 270 ezer forintos áron lehet majd megvenni.