Lopásgátló töltőt tervez az Apple

Vágólapra másolva!
A számítógépgyártó újfajta megoldással küzdene az iPod-tolvajokkal: az eszközök akkumulátorát csak a saját adapterével lehetne feltölteni.
Vágólapra másolva!

A New Scientist beszámolója szerint az Apple nemrég egy olyan szabadalmi kérvényt nyújtott be az amerikai szabványügyi hivatalnak, amely hordozható eszközök, így például iPodok lopásgátlójaként funkcionál.

A kérvény leírásában az szerepel, hogy a mobil kütyükbe, illetve az ezekhez mellékelt hálózati adapterbe olyan védelmi áramkört iktatnának be, amely csak az eredeti csomagban lévő töltővel engedné feltölteni az eszközt. A megoldás az Apple szerint hatékony fegyver lenne a tolvajok ellen, a lemerült eszközt ugyanis a rablók nem tudnák feltölteni, ergo az ellopott iPod, iPhone vagy egyéb kütyü használhatatlanná válik.

Nem feltétlenül tartja jó ötletnek a fent ismertetett szisztémát jópár szakértő és blogger, akik szerint egy ilyen jellegű védelem beépítése leginkább csak az Apple malmára hajtaná a vizet, mivel megakadályozná, hogy a felhasználók olcsó, utángyártott, vagy ismerősük töltőjével használják mobil eszközüket.