iPhone: 399 euró lesz a németeknél

Vágólapra másolva!
A németeknél november 9-étől lehet majd megvenni az Apple mobiltelefonját, a készüléket a T-Mobile forgalmazza majd: a készülék itt drágább lesz, mint az USA-ban, nagyjából annyiba fog kerülni, mint a briteknél.
Vágólapra másolva!

A hírt a Deutsche Telekom elnök-vezérigazgatója, René Obermann és az Apple vezetője, Steve Jobs egy közös berlini sajtóeseményen jelentette be. Tájékoztatásuk szerint Németországban november 9-én, vagyis az Egyesült Királyságbeli premierrel egy időben kerül majd a boltokba az iPhone.

A 8 gigabájtos merevlemezzel felszerelt készülékért bruttó 399 eurót, vagyis több mint százezer forintnak megfelelő összeget kell majd lepengetni, kétéves hűségszerződéssel. Az európai piacon kizárólag a 8 gigabájtos iPhone-t fogja árusítani az Apple, a júniusi amerikai premiert követően elérhető 4 gigabájtos verzió szeptember elején kikerült a cég kínálatából.

Az európai országok közül elsőként az Egyesült Királyságban jelentették be az Apple mobiljának bevezetését, a brit O2-nél a készülék ára éppen százezer forintnak megfelelő összeg alatti. Az már most is ismeretes, hogy Magyarországon is a T-Mobile fogja árusítani az iPhone-t, a bevezetés dátuma és a készülék várható ára azonban egyelőre nem publikus. A készülékből az USA-ban az Apple a bevezetés első 74 napja alatt egymillió darabot értékesített. A mobil sikere nyomán a cég jelentősen kibővíti gyártókapacitását, így az eredetileg tervezett 3,6 millió darab helyett 4,8 millió darab iPhone-t gyárt le 2007 végéig.

Forrás: [origo]

A telefon legfőbb extrájának az egyedi, két ujjal vezérelhető érintőképernyő, és az ehhez illeszkedő szoftverkörnyezet, a zene- és videolejátszási funkciók, a hatalmas háttértár, illetve a wifi adatátvitel támogatása számít. Az iPhone-nal kapcsolatban a legtöbben azt tartják problémásnak, hogy a telefon nem támogatja a gyors 3G vagy HSDPA technológiákat (ezek az Apple szerint egyelőre túlságosan gyorsan lemerítik az akkumulátort), csupán a másodpercenkénti 20-30 kilobájtnyi adat letöltésére alkalmas EDGE-et, akkumulátora házilag nem cserélhető és memóriáját sem lehet utólag bővíteni.