Százdolláros okostelefont hoz ki a Palm

Vágólapra másolva!
Az iPhone lehetséges vásárlóit édesgetné magához a Palm a Centro névre keresztelt, fiatalos okostelefonnal, amely sajnos csak az Egyesült Államokban jelenik meg.
Vágólapra másolva!

A Palm új készüléke ugyanis kizárólag az amerikai (CDMA) mobilhálózaton használható, és az első három hónapban csak a Sprint mobilszolgáltató forgalmazza majd - GSM-es változat megjelentetéséről pedig egyelőre nincs szó.

A Centro kimondottan az okostelefonra vágyó fiatal vásárlókat célozza meg: élénk piros és fekete színben jelenik majd meg, és mind qwerty-billentyűzete, mind érintőképernyője van.

Forrás: Palm
Vörös és fekete

A 3G-s modell a megszokott e-mail és irodai alkalmazások mellett előtelepített Google Maps-szel, zenelejátszóval, Flickr klienssel és AOL, Yahoo valamint MSN-kompatibilis chatprogrammal érkezik. A telefon 320x320 pixeles, 65 ezer színű kijelzőt kapott, 64 megabájt belső memóriája van, ami microSD-kártyával 4 gigáig bővíthető.

A Centro-t csak a szolgáltatókon keresztül lehet majd száz dollárért (vagyis körülbelül 18 ezer forintért) megvásárolni, amiben nincs benne a mobilos adatforgalom díja (amit wifizéssel sem lehet redukálni). A készülék teljes, kártyafüggetlen fogyasztói ára 400 dollár lesz, ha így is forgalomba kerül.