Minden negyedik iPhone-t feltörték

Vágólapra másolva!
Az amerikában eladott Apple mobilok 27 százalékát törték fel eddig, hogy más hálózaton is használni lehessen őket - derül ki a legfrissebb adatokból.
Vágólapra másolva!

Ennek köszönhetően már egymillió olyan iPhone van használatban az amerikai kontintensen, amelyet nem csak a kizárólagos forgalmazó, az AT&T hálózatán lehet használni - adtí hírül a BBC a Bernstein Research adataira hivatkozva. Az Apple nemrégiben maga is elismerte, hogy jelentős mennyiségű készüléket törnek fel a felhasználók, de a mostani számokhoz még nem fűzött kommentárt.

A cégnek egész biztosan jelentős károkat okoz a felahsználók ezen cselekedete, hiszen az AT&T-től is részesedést kapnak a készülékekhez járó előfizetzési- és forgalmi díjakból. A Bernstein becslései szerint ha idén év végéig tízmillió példány kel el az iPhone-ból Amerikában, és ezek harmadát feltörik, akkor a gyártó mintegy félmilliárd dollárt bukik az ügyleten.

Ezt azonban aligha bánják majd a felhasználók, akiket az Apple rákényszerít az AT&T csapnivaló mobilnet-szolgáltatására, amelyért emellett ráadásul borsos előfizetési díjat kell fizetniük. Németországban eddig 70 ezer készüléket adtak el a novemberi premier óta, és a Vodafone már pert is indított, hogy megtámadja az Apple és a T-Mobile közötti exkluzív megállapodást.