Érkeznek a Nokia 6300 utódjai

Vágólapra másolva!
A finn gyártó egyik legnépszerűbb mobiltelefonjának drágább utódja, a 6700 Classic jóval okosabb lesz elődjénél: 5 megapixeles digitális kamera, GPS, szupergyors mobilinternet került bele, szolidabbik utódja, a 6303 viszont alig tud többet az elődnél.
Vágólapra másolva!

A Nokia csütörtökön három új mobiltelefont is bejelentett, ezek közül a legérdekesebbnek a 6700 Classic számít, amely a gyártó utóbbi években készült készülékeinek egyik legsikeresebbike. A bejelentés szerint a kivitelében a 6300-ra hajazó új modell a második negyedévben kerül majd a boltok polcaira, kártyafüggetlenül 235 eurós, vagyis hetvenezer forint körüli nettó áron. Ezért cserébe a telefon 2,2 colos képernyőt, és gyors HSDPA-internetelérést kínál. Ezen kívül navigációra is használható, a beépített A-GPS-antennája pedig a mobilhálózattal is képes kommunikálni. Ennek köszönhetően a hagyományos típusoknál gyorsabban és kevésbé jó vételi viszonyok között is képes meghatározni használója tartózkodási helyét a Nokia Térképek alkalmazáson keresztül: az alapszoftvert ingyenesen lehet letölteni, teljes értékű használatához (azaz például folyamatos útvonalgeneráláshoz) azonban előfizetést kell vásárolni.

A készülék emellett öt megapixeles állóképeket tud rögzíteni, a megvilágításróé dupla ledes villanó gondoskodik, azonban a hivatalos specifikációk szerint videóból csupán VGA-felbontásút vesz fel, ráadásul csak 15 képkocka/mp-es rátával dolgozik. A készülék alapcsomagjában 1 gigabájtos memóriakártya lesz megtalálható, de ezt utólag akár 8 gigabájtra lehet bővíteni.

Ugyancsak a Nokia 6300-assal áll rokonságban az új, 6303-as jelzésű modell, amely csak nettó 135 euróba, vagyis nagyjából negyvenezer forintba kerül majd. Ez a készülék nem támogat szupergyors mobilinternetet, kamerája is csak 3,2 megapixeles fotókat tud rögzíteni, és nem tartalmaz beépített GPS-t sem. Megjelenése ugyancsak a második negyedévben várható.