Egyre népszerűbb az okostelefonos vásárolgatás

Vágólapra másolva!
Egyre több amerikai fogyasztó már nem az otthoni komputeréről, hanem az okostelefonjáról intézi az ünnepi vásárlást: a telefonozók részaránya az internetes vásárlók között idén először érte el a jelentősnek tekintett 5 százalékot - jelentette a hétvégén a The New York Times. 
Vágólapra másolva!

Az e-kereskedelem adatait elemző Coremetrics intézet a novemberi forgalmi adatokra hivatkozva jelentette az 5 százalékos részesedést. A táblakomputerekről és okostelefonokról leadott rendelések száma tavaly még elenyészőnek számított. December 12-én, az eBay hagyományosan legnagyobb forgalmú, akciós napján a világ különböző tájairól beérkezett telefonos rendelések száma a tavalyiakhoz képest megháromszorozódott, s értéke elérte a 13 millió dollárt. A cég 1,5 milliárd dollárra becsüli az idei mobiltelefonos üzletkötések értékét.

Steve Yankovich, az eBay mobil üzletágért felelős alelnöke szerint okostelefonon ugyanolyan arányban rendelnek a különböző árucikkek közül, mint számítógépen. A vásárlók rutinszerűen, a napi üresjáratok közben, például a tömegközlekedésen ülve, vagy sorban állás közben adják fel rendeléseiket és fizetik ki a kiszemelt árucikkeket.