Dizájnperbe bonyolódik az Apple és a Samsung

Vágólapra másolva!
Az iPhone 3G és iPad formatervének lemásolásával vádolja az Apple a Samsungot. A cég pert is indított az androidos csúcskészülékeket gyártó és tabletekkel kísérletező Samsung ellen.
Vágólapra másolva!

Szolgaian másolják az iPhone 3G-t, 3GS-t és iPad-ot a Samsung Galaxy-sorozatába tartozó okostelefonok és táblagápek - állítja az Apple pénteki beadványában. A kaliforniai székhelyű cég szerint a Galaxy-készülékek küllemét, ikonjait mind az i-eszközökből merítettek. A Samsung egyelőre tagadja a vádakat, nyilatkozatuk szerint saját kutatás-fejlesztés során alakult ki a telefonok és a felhasználói felület dizájnja.

Forrás: [origo]
Fekete külső, nagy érintőkijelző - tagadhatatlan a hasonlóság

A két cég között nem egyszerű versenytársi viszony van. Amellett, hogy az Apple és a Samsung is gyárt okostelefonokat, a Samsung komoly alkatrész-előállítói kapacitással rendelkezik. A cég processzorgyáraiban készülnek például az Apple-készülékek lelkének számító A4 és A5 processzorok, valamint a MacBookokban használt memóriachipek.

A mobiliparban egyfajta elismerés a per - írja Tim Weber, a BBC üzleti újságírója. Az Apple pereket folytat a Motorola, a HTC és most már a Samsung ellen is, a Nokia mindenkit beperelt, egyedül a Sony-Ericsson termékeit nem tartják elég jónak ahhoz a versenytársak, hogy valaki pert indítson ellenük. A perek célja nem a megnyerésük, hanem a versenytársak innovációjának kezelhető szintre lassítása - állítja a szakértő.