Aranytelefont ad ki a Nokia

Vágólapra másolva!
Nem tör a legnagyobb számban eladott Nokia 1100 babérjaira a cég legújabb telefonja, az Oro. A finn cég 18 karátos arannyal borított készülékét csak a leggazdagabbaknak szánja a gyártó.
Vágólapra másolva!

Tizennyolc karátos arany borítás, skót marhabőr hátlap és zafírból készült nyitólap billentyű: az Orót kigondoló tervezők nem spóroltak a luxus látható jeleivel. A szupergazdagoknak szánt Nokia belseje már kevéssé különleges, nem sok különbözteti meg a cég jelenlegi okostelefonjaitól.

Az Orót a cég leköszönőben lévő Symbian operációs rendszerének legfrissebb verziója kelti életre. Ugyanez az Anna kódnevű operációs rendszer található meg az X7-es és E6-os Nokia telefonokon. Az Orót vásárlók ideje valószínűleg drága, így a leggyorsabb kommunikációs technológia került a készülékbe: HSDPA mobilinternet és wifi. A telefonba szerelt kamera érzékelője nyolc megapixeles, az elé szerelt lencse pedig jó fényerővel (2.8) rendelkezik. A készülék 720 p-s videofelvételeket is tud készíteni.

Forrás: Nokia
Luxus anyagok és szokványos operációs rendszer jellemzi az Orót

A Nokia elsősorban az orosz és a közel-keleti piacra szánja a kis szériában gyártott luxuskészüléket. "A Nokia Oróhoz hasonló prémium termékek mindig remekül fogytak Oroszországban. Sok olyan felhasználónk van, aki jó minőségben összeszerelt, luxus alapanyagokból készült termékeket keres, hogy jelezze sikerét és társadalmi státuszát" - nyilatkozta Gabriel Speratti, a Nokia oroszországi üzleti igazgatója.

A készülékhez használt 18 karátos aranyat karcállóvá tették, hogy a készülék megőrizze fényét. A hátlap skót marhabőrből készült, a Home gomb anyaga pedig zafír. A telefon váratóan 800 euróba fog kerülni, és 2011 harmadik negyedévétől lesz kapható.