Az Androidot istenítette az Apple alapítója

Vágólapra másolva!
Steve Wozniaktől, az Apple társalapítójától sosem álltak távol az olyan lépések, amik megbotránkoztatnak egy igazi Apple-hívőt. Legutóbbi nyilatkozatában például azt mondta, hogy bár az iPhone az elsődleges telefonja, szeretné, ha a készülék képes lenne mindarra, amire az Android.
Vágólapra másolva!

Wozniak nyilatkozata azért lehet visszatetsző a rajongók számára, mert Steve Jobs több kirohanást intézett a Google okostelefonos operációs rendszere ellen. Jobs "lopott árunak" nevezte az Androidot, és nyilvánosan felesküdött arra, hogy elpusztítja a konkurens terméket. Wozniak azonban az egekbe dicsérte a Daily Beastnek adott interjújában a Google rendszerét. Woz szerint az Androidban jobban működnek navigáció közben a hangutasítások.

"Régebben megkérdeztem néha Sirit [az iPhone hangvezérléses rendszerét], hogy mi az öt legnagyobb tó Kaliforniában, és tudott válaszolni. Most csak ingatlanhirdetéseket ad" - mondta Wozniak a Daily Beastnek. Az Apple társalapítója elismerte azonban, hogy az androidos készülékek kevéssé felhasználóbarátak, mint az iPhone. "Ha hajlandó vagy megérteni a működésüket, akkor néhány szempontból kényelmesebbek [az androidos telefonok]" - mondta Wozniak.

Bár a készülék akkuidejével is elégedetlen, mégsem tanácsol el mindenki az iPhone-vásárlástól Woz. A mérnök szerint az egyébként is Apple-eszközöket használóknak jó az iPhone, mert tökéletesen együttműködik a programjaikkal. Ezek mellett a számítógéptől félő, csupán egy jól használható eszközre vágyó felhasználónak is az iPhone a tökéletes eszköz.