T-Mobile-bejelentések Barcelonában

Vágólapra másolva!
A T-Mobile legfrissebb bejelentései között számos, a mobilinternettel kapcsolatos hír látott a napokban napvilágot a barcelonai 3GSM-konferencián - ezek közül emeltük ki a legfontosabbakat.
Vágólapra másolva!

YouTube, Flickr és MySpace mobilon

A T-Mobile a jövőben korlátlan hozzáférést biztosít a legnépszerűbb közösségi alapú video- és fényképmegosztó, illetve kapcsolatépítő szolgáltatásokhoz. A web'n'walk portálba történő integrálással kezdődően - amelyre 2008. februárjában kerül majd sor - a T-Mobile lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy könnyen elérhessék és használhassák kedvenc szolgáltatásaikat mobiltelefonon is - bárhol és bármikor. Már meg is kötötték a szerződést olyan cégekkel, mint a YouTube, a MySpace, a Flickr és a bebo. A jövőben további ismert netes szolgáltatásokkal gyarapszik a lista.

MSN és ICQ a mobiltelefonokon

A T-Mobile még az idén bevezeti Mobil Instant Messaging (IM) szolgáltatását legfontosabb európai piacain. Az ügyfelek kedvenc Instant Messaging szolgáltatójuk segítségével valódi IM-csetelést folytathatnak mobiltelefonjukon. A szolgáltatás használói egyetlen gombnyomással csatlakozhatnak számos IM-közösséghez. Stratégiai partneri megállapodás született a Windows Live Messenger, az ICQ, az AOL Instant Messenger (AIM) és a Yahoo Messenger! vállalatokkal, amely összekapcsolja a legnagyobb IM közösségeket a világ egyik legnagyobb mobilközösségével. Az ügyfelek mobiltelefonjukon könnyen fel tudnak csatlakozni a szolgáltatásra jelenlegi felhasználónevük és jelszavuk segítségével, és azt is megnézhetik, melyik barátjuk van fenn a hálón és kapható egy kis csevegésre.

HSDPA-modemek HP-notebookban

A T-Mobile és a HP ma jelentették be új szolgáltatásukat az informatikai értékesítési területen. A HP Compaq 2000, 6000 és 8000 notebookok bizonyos modelljeit alkalmassá teszik a mobil szélessáv használatára, ezeket a gépeket eleve azzal az opcióval lehet majd megvenni, hogy rácsatlakozhassanak velük a T-Mobile HSDPA-hálózatára, így az ügyfelek egy csomagban mindent megkapnak, ami a szélessávú internetezéshez szükséges. A vállalkozások és a fogyasztók olyan előnyökhöz jutnak ezáltal, mint az egyszerűsített vásárlás, nagyobb letöltési sebesség és a T-Mobile HSDPA-hálózatának gyorsabb elérése. A HP és a T-Mobile hat olyan notebookot választott ki, amelyek a kisebb és nagyobb vállalkozások egyaránt kedvelt munkaeszközei, ezeket árulni fogják a T-Mobile, és a HP értékesítési csatornáin is. Az ajánlat elsőként Nagy-Britanniában, Németországban, Hollandiában és Ausztriában lesz elérhető.

T-Mobile - Yahoo! együttműködés

A T-Mobile és a Yahoo! új stratégiai partnerség létrehozásáról állapodtak meg. Ezzel a megállapodással megnyílik az út a Yahoo! oneSearch előtt, hogy 2008. március végétől a T-Mobile ügyfelek kizárólagos mobilkereső szolgáltatásaként működjön. A Yahoo! oneSearch megoldása gyorsan és könnyedén kihozza a megfelelő találatokat, a lekérdezésekre azonnali választ ad, szükségtelenné téve hogy a felhasználó PC-s web linkek özönén át kényszerüljön navigálni. A oneSearch hozzáférést biztosít az ügyfeleknek a hírekhez, pénzügyi információkhoz, időjárás-jelentésekhez, fényképekhez, webes megjelenítésekhez és mobilweboldalakhoz. A vállalatok azt tervezik, hogy az új szolgáltatást elérhetővé teszik a T-Mobile minden európai szolgáltatási területén. A két vállalat olyan további Yahoo! szolgáltatásokat is elérhetővé kíván tenni a T-Mobile ügyfelei számára, mint a Flickr, a Yahoo! Messenger, a Yahoo! Mail, a Yahoo! Weather és a Yahoo! Finance.