I-ping - ismerkedés mobiltelefonon

Vágólapra másolva!
Az idei Internet Hungary Konferencián mutatkozott be az i-ping nevű alkalmazás, amely Magyarországon elsőként a Megasztár kapcsán lesz elérhető a felhasználók számára.
Vágólapra másolva!

Az i-ping szolgáltatás működését a KÓD Média illetve a mobiltelefonos tartalmakkal és marketinggel foglalkozó Digitania előadásában hallgathatta meg a közönség. A szolgáltatás lényegében egy mobiltelefonra optimalizált közösségi szolgáltatás, amely olyan ismerősök felkutatására koncentrál, amely az adott felhasználó preferenciáinak megfelelnek. Tehát nem csak saját profiloldalt kell kitölteni, hanem meg kell adni a megismerni kívánt személy lehetőleg minél részletesebb leírását is.

A szolgáltatás lényege, hogy egy webes regisztráció után, miután kitöltötte a felhasználó a személyes űrlapot, és megadta önmagáról a fontosnak vélt információkat, telepíteni kell telefonjára egy Java-alkalmazást, amely a továbbiakban Bluetoothon keresztül keresi a felhasználó által definiált személyeket. A szoftvernek az egyik legfontosabb előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen ma kapható telefonon működik. A szoftver kapcsolatba lép a weben mér kitöltött profiloldallal és azt mobiltelefonra optimalizált formában jeleníti meg. Természetesen az ismerkedés nem vakon történik, ugyanis a regisztráltaknak lehetőségük van képeket feltölteni önmagukról.

Ezt az ismerkedési módszert leginkább forgalmas tereken, diszkókban, szórakozóhelyeken és koncerteken érdemes alkalmazni. A szoftvernek természetesen futnia kell a háttérben, mialatt a bekapcsolt Bluetoothon keresztül hasonló érdeklődésű felhasználókat keres a rendszer. A megoldás hazai debütálás heteken belül várható, ugyanis a Megasztár idei őszi kiadása alatt a versenyzők is szerepelnek a kapcsolatépítő hálózatban, és akár úgy is kifejezhető az irántuk érzett rajongás, ha bejelöli a felhasználó kedvenc énekesét.

Amennyiben az adott rajongó kellően buzgó és rengeteg információt tud egy adott énekesről, úgy egy értékelési rendszerben pontokat, egészen pontosan csillagokat szerezhet. Az ötcsillagos rajongóknak lehetőségük nyílik élőben találkozni a megasztárokkal.