A HP két új okostelefonnal jelentkezik

Vágólapra másolva!
Két új windowsos okostelefonnal rukkolt elő a HP. HSDPA, GPS, wifi, 3,2 megapixeles kamera és még teljes QWERTY billentyűzet is van az új csúcsmodellekben.
Vágólapra másolva!

Voice Messenger

A készüléket elsősorban arra fejlesztették ki, hogy minél több üzenetet tudjanak váltani a partnerek egymás között. Sajnos nem rendelkezik teljes QWERTY-billentyűzettel, de cserébe legalább kellően kompakt a kialakítása. A 2,4 inches TFT LCD-kijelzője 240x320 pixeles. A telefonban 3G, a lehető leggyorsabb HSDPA és wifi is van. A beépített GPS mellett Bluetooth és LED-vakuval felszerelt 3,2 megapixeles kamera van. A 128 MB-os belső memóriát 8 GB-ig lehet bővíteni microSD-kártyával. A készülékben a legújabb Windows Mobile 6.1 operációs rendszer teljesít szolgálatot, illetve push email-támogatás és Office alkalmazások is találhatók benne. Az előre telepített szoftverek között találhatók a HP saját fejlesztésű programjai, az Opera Mini webböngésző, a PDF-olvasó vagy az Outlook. A 2008 novemberétől kapható telefon ára igen vonzónak ígérkezik a maga 450 dollárjával.

Data Messenger

Az újdonság igen modern külsőt kapott, letisztult formája egyszerre modern és elegáns. A HP új csúcsmodellje elsősorban a gyors üzenetváltásokra lett kifejlesztve, ehhez csak oldalra kell tolni a klaviatúrát. A teljes QWERTY-billentyűzetnek köszönhetően a szövegbevitel sokkal gyorsabb, mint a klasszikus numerikus klaviatúrával. A meglehetősen nagy, 2,8 inches kijelzővel felszerelt telefon megjelenítőjének felbontása sajnos csak a szokásos 240x320 képpont. A készülék további tulajdonságai megegyeznek a Voice Messengerrel. A decembertől kapható telefon bolti ára 550 dollár lesz.