I-mate-telefonok - talán hivatalos forgalmazótól is

Vágólapra másolva!
A Récsei Centerben megrendezett T-Mobile Multimédia Nap keretében lehetett megtekinteni az i-mate újdonságait, melyeket nemsokára talán hivatalos hazai forgalmazótól is meg lehet majd vásárolni.
Vágólapra másolva!

Az i-mate márkanév az elmúlt években némileg háttérbe szorult, de a legfrissebb információk alapján, akár hivatalos hazai forgalmazója is lehet az elsősorban okostelefonokat fejlesztő cégnek. A 2003 után az i-mate márkanevet viselő készülékek általában HTC-termékeket takartak - az i-mate mellett a jelentősebb mobilszolgáltatók illetve a Qtek is hasonlóan operáltak. Az i-mate korábban csak marketing- illetve értékesítési tevékenységet végzett, de pár éve már saját termékcsaláddal rendelkezik. A szóban forgó telefonokat az i-mate már jóval korábban bemutatta a globális piacon, de úgy tűnik, hogy ha némi késéssel is, de a magyar vásárlók is hamarosan kézbe vehetik ezeket az eszközöket.

Forrás: [origo]
I-mate 9502 - egészen extrém készüléknek számítana

A jelenlegi csúcsmodell, az i-mate 9502 egy egészen extrém készüléknek számítana a hazai kínálatban. Az első ránézésre szimpla, nagyméretű kijelzővel felszerelt telefon VGA-felbontású megjelenítőjét oldalra tolva előkerül a teljes QWERTY-billentyűzet. A telefonban egy 400 Mhz-es Qualcomm processzor teljesít szolgálatot, 256 MB ROM-mal és 128 MB RAM-al karöltve. A hátlapba épített 3 megapixeles kamera mellett egy, az előlapon található VGA-lencse is található, amellyel a HSDPA-nak köszönhetően videotelefonálni is lehet. A beépített GPS, a wifi, a Bluetooth és tv-kimenet mellett a Windows Mobile operációs rendszert érdemes megemlíteni.

Forrás: [origo]
I-mate JAMA 201 - finom vonalak, matt fekete szín

Az i-mate JAMA 201 már egy fokkal klasszikusabb kialakítású készülék. A modelltáráshoz hasonlóan QWERTY-billentyűzettel bíró készülék elsősorban a Palm telefonjaira és a Nokia E61i-re emlékeztet. A hátlapba épített 2 megapixeles kamerán felül 300 Mhz-es Samsung processzor, 128 MB ROM és 64 MB RAM is található benne. A JAMA 201 sajnos nem rendelkezik 3G-vel, viszont QVGA-felbontású kijelzője érintésérzékeny. A Windows Mobile Professional operációs rendszert tartalmazó készüléket finom vonalai és matt fekete színe teszik elegánssá.