Decembertől céges levelezés Nokiákon is

Vágólapra másolva!
Az elfoglalt üzletemberek végre hátradőlhetnek: a Nokia és az IBM együttműködésének köszönhetően decembertől hozzáférhető a finn okostelefonokon a Lotus Notes Traveler.
Vágólapra másolva!

A Symbian S60 operációs rendszerrel felszerelt telefonok tulajdonosait pár hét választja el attól, hogy az irodai PC-kről már ismert üzleti alkalmazást, a Lotus Notes-ot, telefonjukon keresztül is elérjék - hála az IBM és a Nokia együttműködésének, illetve az egyre nagyobb teret kapó szélessávú mobilinternet-hálózatoknak.

A céges levelezés ma már könnyedén elérhető mobiltelefonon is - például a Microsoft Exchange- vagy a RIM BlackBerry-megoldással. A platformhoz decembertől lesz elérhető a Lotus Domino szerverrel kapcsolatot teremtő szoftver, mely a Lotus Notes Traveler symbianos verziója. A szoftver segítségével az eszköz lehetővé teszi, hogy az üzletember távolról is elérhesse a címjegyzékét, a vállalati naptárat, és más egyéb Lotus Notes-hoz köthető megoldásokat is.

Soren Petersen, a Nokia alelnöke így fogalmazott: "A mostani együttműködés révén az üzleti e-mailek 90 százaléka elérhető a Nokia mobilkészülékein keresztül. A felhasználóinknak akkor is el kell tudniuk érni a levelezésüket, ha nincsenek az irodában, ráadásul mindezt a lehető legkényelmesebb módon, a saját rendszerükhöz igazítva kell nyújtanunk nekik."

A világszerte mintegy 140 millió licencelt felhasználó decembertől gyakorlatilag bárhonnan elérheti vállalati levelezését, amennyiben a 80 millió Nokia okostelefon-tulajdonos egyike. Az IBM kutatásai szerint a mobiltelefon keresztül internetezők száma 3 éven belül elérheti az egy milliárdot, illetve ma már többen használnak hordozható telefont, és a mobilok elterjedtebb eszközök, mint a tv-k, a bankkártyák vagy maguk a személyi számítógépek.