Az Ericsson 4G hálózatot épít Stockholmban

Vágólapra másolva!
Az Ericsson és a TeliaSonera, a svéd fővárost Stockholmot lefedő LTE hálózat építését jelentette be. A 4G-s mobil szélessávú hálózat kiépítése a valaha volt legmagasabb adatátviteli sebességet biztosítja.
Vágólapra másolva!

Az Ericsson ígérete szerint az új LTE-rendszerrel a felhasználók bárhol és bármikor elérhetik a ma rendkívül népszerű közösségi weboldalakat, tv-t nézhetnek HD-minőségben vagy videotelefonálhatnak ismerőseikkel. A svéd hálózatfejlesztő cég szerint az új 4G hálózat a szélessáv életében olyan fejlődést hoz, mint amit mobiltelefónia eredményezett a hangkommunikáció fejlődésében. Valós idejű teljesítménye és a mai mobil szélessávú hálózatokhoz képest tízszer gyorsabb adatátviteli sebessége lehetővé teszi, hogy a felhasználók állandóan - akár mozgás közben is - online legyenek.

Az Ericsson és a TeliaSonera már elkezdte a hálózat kiépítését Stockholmban, hogy elkészüljön a 2010-es indulásra. Az Ericsson a hálózatépítésben vesz részt és a kezdeti működés időszakában a hálózatfelügyeletet is ellátja majd. Az LTE által biztosított minőségi javulás az akár több 10 Mbps-ot elérő letöltési sebességben, a mozgás közben is igénybe vehető szélessávú kapcsolatban és a minimum 5 kilométeres adótornyonként meglévő hatótávolságban fog megjelenni a gyakorlatban.

Párhuzamosan a kínai Huawei is bejelentette, hogy a norvég fővárosban, Oslóban 2010-től lehet majd LTE-technológiával mobilinternetezni. A harmadik generációs hálózatok kiépítésében egyre több tapasztalattal rendelkező kínai cég, a Telus és a Bell Mobility szolgáltatók bejelentései alapján, hamarosan Kanadában is megkezdi az új szélessávú hálózatok fejlesztését.