A Vista lassúsága miatt perlik az Acert

Vágólapra másolva!
Egy ohioi házaspár azért indított pert az Acer ellen, mert szerintük a számítógépgyártó valótlanul állította, hogy 1 gigabájt memóriával felszerelt laptopjain tökéletesen futtatható a Windows Vista prémium változata.
Vágólapra másolva!

Lora és Clay Wolph még tavaly áprilisban vásárolt egy Acer Aspire 4520-as laptopot a helyi Wal-Martban 586 dollárért, azaz mintegy 140 ezer forintért. A múlt héten egy San Francisco-i szövetségi bíróságon beadott keresetük szerint a masina nem képes megfelelően futtatni a Microsoft operációs rendszerének Home Premium jelölésű, többek közt extra grafikai effekteket és Media Center alkamazást is tartalmazó változatát, a rendszer gyakran összeomlik, lefagy - írja a PC World.

A periratban azzal is érvelnek a vásárlók, hogy a számítógép lassan indul el, gyakori újraindulást igényel. A házaspár szerint ennek a nem kellő mennyiségű memória volt az oka, ezért azt 157 dollár ellenébe 2 gigabájtra bővítették. Az ominózus laptopot egyébként egy integrált grafikus lapkával szerelték fel, amely a rendszermemóriából hasítja ki a saját működéséhez szükséges rammennyiséget, 256 megabájtot, így a rendszer működéséhez csak 768 megabájt memória marad elérhető.

A felperesek értelmezése szerint azonban a Windows Vista Home Premium változatának hivatalos rendszerigényében az áll: annak futtatásához 1 gigabájt memóriára, és ezen felül egy legalább 128 megabájtos videokártyára van szükség. A házaspár a garanciális feltételek, illetve a kaliforniai fogyasztóvédelmi törvények megsértésével, és csalással vádolják az Acert, és egy egyelőre nem meghatározott összegű kártérítést követelnek a vállalattól.