Bojkottálnák a zombis játék folytatását a rajongók

Vágólapra másolva!
Az idén ősszel megjelenő Left 4 Dead 2 bojkottjára szólítják fel játékostársaikat a csalódott gamerek. A zombis túlélőjáték első részének rajongói túl korainak érzik a folytatást. - adta hírül a Daily Tech.
Vágólapra másolva!

Magasra csaptak az érzelmi hullámok a játékok fejlesztése mellett sikeres online videojáték-boltot üzemeltető Valve fórumaiban. A felháborodás oka az E3 szakkiállításon bejelentett Left 4 Dead folytatás, ami teljesen váratlanul érte a rejongókat. A zombivadász programot megvásárlóknak a szoftver 2008 őszi megjelenésekor még azt ígérte Gabe Newell, a cég igazgatója, hogy új fegyverekkel, pályákkal és szereplőkkel fog bővülni a választék. Az akkori nyilatkozatok alapján a játékosok arra számítottak, hogy a két éve megjelent és azóta kiegészítőkkel folyamatosan megerősített Team Fortress 2-höz hasonlóan fog fejlődni a világ végét bemutató túlélőjáték is.

A rajongók felháborodását az is táplálja, hogy a szeptemberben bemutatanadó program fejlesztése valószínűleg nem sokkal az első rész kiadása után megkezdődött. A bojkottra szólító Steam csoportnak több mint húszezer tagja van jelenleg. A csapat kiáltványa a beígért - ingyenes vagy akár fizetős - kiegészítők elkészítésére szólítja fel a kiadót. A kiáltvány legutolsó pontja szerint a bojkott szervezői hajlandóak a kompromisszumra, már azzal is beérnék, ha az első részt megvásárlók kedvezménnyel juthatnának hozzá kedvenc játékuk folytatásához.

Bizalmat kér a Valve

A felhasználói elégedetlenség és a bojkottra szólító játékosok számának növekedése kapcsán Doug Lombardit, a cég marketingigazgatóját interjuvolta meg a Rock, Paper, Shotgun blog. Lombardi szerint a Valve nem mondott le a Left 4 Deadről, kiadták a rajongói modok elkészítéséhez szükséges ingyenes fejlesztői készletet, és elképzelhető, hogy további újdonságokat is kiadnak az alig egyéves játékhoz. A marketingigazgató elmondta, hogy nem volt terv a folytatás ilyen gyors elkészítéséről, ám ahogy a szoftvert tervező csapat összeszedte a terveit abból egy új játék rajzolódott ki, nem egy kisebb letölthető tartalom.


http://www.rockpapershotgun.com/2009/06/04/valve-on-l4d2-trust-us-a-little-bit/