Vágólapra másolva!
Végre magyar nyelven is elérhető a Microsoft víruskeresője, de találtunk mellé szuperbiztonságos böngészőt is, amely a Chrome-hoz hasonlít. Melléjük gyorsabb és nagyobb tudású új OpenOffice-t és az eddigi talán legjobb, számos online funkcióval rendelkező CD-borító-készítőt ajánljuk kipróbálásra.
Vágólapra másolva!

Microsoft Security Essentials

Forrás: [origo]

A Microsoft ingyenes vírusirtójának letöltése: Windows XP verzió, Vista/Win 7 verzió (7-11 megabájt, magyar nyelvű)

A szoftveróriás tavaly megjelent, ingyenes víruskeresőjével már korábban is jó tapasztalatokat szereztünk, de eddig külföldi nyelvű változatai voltak elérhetők, most azonban a magyarított verzió is megérkezett. Bár a magyarajkúak talán kissé nehezen tudják kiejteni a Security Essentials (szekjuriti esszensölsz) nevet, szerencsére a menü többi részét teljes egészében lefordították. Az ingyenes víruskeresők közül egyértelműen jó választás ez a program, mivel a felhasználót csak a legszükségesebb esetben zavarja, egyébként automatizáltan, a háttérbe húzódva végzi munkáját.

OpenOffice.org 3.2

Forrás: [origo]

Az ingyenes irodai programcsomag letöltése (140 megabájt, magyar nyelvű)

Végre az angol után a magyar nyelvű kiadás is megérkezett a legújabb OpenOffice-verzióból: a 3.2-es változatban hat jelentősebb biztonsági rést orvosoltak, amelyen keresztül online bűnözők kárt tehetnek a PC-n. Emellett jelentős javulást értek el az indulás és a működés - másolás, kivágás, beillesztés - fürgeségében, az Impress prezentációkészítőben már lehetőség van kommentek hozzáfűzésére, valamint támogatott lett a titkosítás használata Office 2007-es dokumentumfájlok esetében is. A korábbi verziókhoz hasonlóan a mostani kiadás is rendelkezik magyar nyelvű helyesírásellenőrzővel. Ahogy az összes újabb verzió, ez az OpenOffice is meg tudja nyitni a Microsoft Office-szal készített fájlokat.

A hivatalos OpenOffice-nak létezik egy olyan változata, amely nem a Sun támogatásával készül, és valamelyest eltér az alapszoftvertől, és idétlen módon Go-OO-nak hívják. Ez elvileg gyorsabb működést biztosít, gyengébb hardveren is jobban teljesít, így akinek öreg PC-je van, érdemes próbát tennie vele.

Comodo Dragon

Forrás: [origo]

Az ingyenes biztonsági böngésző letöltése (21 megabájt, magyar nyelvű)

A Comodo nevű társaságot ingyenes biztonsági szoftvereiről sokan ismerhetik, most egy újabb díjmentesen letölthető szoftverrel rukkoltak elő. A Dragon egy olyan böngésző, amely a társaság állítása szerint extra biztonsági funkciókkal van felvértezve, így nagyobb védelmet nyújt riválisainál - ezért - bár nem akarunk ízléstelenek lenni - szexoldalak nézegetésére is a lehető legalkalmasabb. Kinézete és kezelése nagyon hasonló a Google Chrome-hoz, ami nem is csoda, mivel a program Chromiumon alapul, amelynek alapjait ugyanaz a szoftverkód képezi, mint a keresőcég browseréét, de bárki saját kedvére alakíthatja azt. A Comodo Dragon elsősorban a privát adatok, a felhasználó böngészési szokásait követő süti és más kémek ellen véd, emellett egy domainhitelesítő technológiával is felvértezték, amely jelzi, ha nem megbízható oldalt keresnénk fel vele.

CD Cover Creator

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (2,7 megabájt)

Bár manapság már jóval kevesebb CD-t használunk mint néhány évvel korábban, ez az ingyenes borítónyomtató alkalmazás még így is említésre méltó. Beépítve megtalálható benne egy online kereső, amellyel zenei albumok borítóit lehet megkeresni és letölteni, majd rögtön kinyomtatni. Ugyancsak teljesen magától képes a meghajtóba helyezett CD-hez tartozó számlistákat letölteni online adatbázisokból, és elhelyezni azt az elő-, vagy hátlapon, de még vonalkód nyomtatását is lehetővé teszi, és dalszövegeket is lehet keresni és nyomtatni belőle.