Nem frissítik többé a nyugdíjas Windowsokat

Vágólapra másolva!
Vége a második szervízcsomaggal felfrissített Windows XP támogatásának, de nem kapnak új javításokat a Windows 2000-et és a Vista szervízcsomag nélküli változatát futtatók sem.
Vágólapra másolva!

Nem szól többé az XP SP2-t, Windows 2000-et vagy a sima Vistát futtató számítógép, hogy új frissítések érhetőek el, a telepítésük után pedig nem nyaggatja addig a felhasználót, míg el nem menti a munkáját, és hajlandó újraindítani. A Microsoft a tavasz végével megszünteti a fenti operációs rendszerek támogatását.

Először a szervízcsomagok nélküli Vistákat éri utol a végzet. Az operációs rendszerhez április 13-án érkeznek az utolsó frissítések. Aki naprakészen szeretné tartani a számítógépét, és ragaszkodik a Vistához, annak a 2009 áprilisában kiadott második szervízcsomagot érdemes telepítenie.

Hasonlóan egyszerűen úszhatják meg az operációs rendszer cseréjét a július 13-ával elavuló XP SP2-es rendszert futtatók. A harmadik szervízcsomagra való frissítéssel még hosszú időre megúszhatják, hogy le kelljen cserélni a kilenc éve megbízhatóan működő XP-t. Egyedül az XP-vel egy időben lejáró Windows 2000 felahasználók vannak bajban. Nekik a cég azt javasolja, hogy újabb rendszerre, kézenfekvő módon a jól sikerült Windows 7-re frissítsék gépeiket.