Mobilháború: beperelte az Apple a HTC-t

Vágólapra másolva!
Szabadalmak miatt pereli az Apple a Google szupertelefonját gyártó HTC-t. Az windowsos és androidos készülékeiről ismert tajvani gyártót kedvezőtlen ítélet esetén kitilthatják az amerikai piacról.
Vágólapra másolva!

Húsz Apple szabadalmat sértett meg az okostelefonokat gyártó HTC a kaliforniai cég szerdán kiadott sajtóközleménye szerint. A szabadalmak között akad a felhasználói felülethez kötődő, a hardvert érintő és a készülékek felépítéséről szóló ötlet is.

Forrás: [origo]

A Google Nexus One-t is érintheti a HTC elleni per

Az Apple a Delaware-i Kerületi Bíróságon nyújtotta be keresetét, amely a szabadalomsértési ügyekben tanúsított keménysége miatt híresült el. A bírósági eljárás mellett az Egyesült Államok Nemzetküzi Kereskedelmi Bizottságánál (ITC) is panaszt tett a cég a HTC ellen. A The Register újságírója szerint ez utóbbi veszélyesebb, mert a bizottság jóval gyorsabban hoz határozatot, és az ügy ITC előtti megnyerése elég ahhoz, hogy a tajvani telefonok importjának leállítását kérjék.

"Nézhetjük ölbetett kézzel, amint mások ellopják a levédetett ötleteinket, vagy tehetünk ellene valamit. Mi úgy döntöttünk, hogy teszünk. Egészségesnek tartjuk a versenyt, de a versenytársainknak a saját, egyedi technológiát kellene előállítania, nem a miénket ellopni" - nyilatkozta a per kapcsán Steve Jobs, az Apple karizmatikus diktátor-vezérigazgatója.