Kiszivárgott, milyen lehet a Windows 8

Vágólapra másolva!
Bár nem tudni, mi igaz belőlük, egy olasz szájton a Windows 8 megjelenésével kapcsolatos, publikálói szerint a Microsofttól származó belsős információk láttak napvilágot.  Ezek alapján az új verzió roppant gyorsan fog startolni, felismeri majd az arcokat, alapból kezeli majd a a vezeték nélküli monitorokat is, és két év múlva jelenik meg.
Vágólapra másolva!

A Microsofttól belső használatú irataiként megjelölt dokumentumok az olasz Windowsette nevű oldalon láttak napvilágot, ám a Microsoft semmilyen módon nem kommentálta azokat.

Szupergyorsan induló Windowsról pletykálnak

Az állítólagosan belsős dokumentumok szerint a Windows 8 esetében a Microsoft elsősorban a rendszerindulás idejének jelentős csökkentésére törekszik: az új operációs rendszert csaknem a bekapcsológomb lenyomását követően azonnal, vagy nagyon rövid időn belül használatba lehet majd venni, akár egy tévét vagy hifitornyot. Mindezt egyébként többek közt a rendszer hibernálásának egy újfajta módjával, speciális gyorsítótárak használtával és egyéb optimalizálásokkal valósítanák meg - ha hinni lehet az információknak.

Emellett az új verzió alapból támogatni fogja az új USB 3.0 és Bluetooth 3.0 adatátviteli szabványokat, emellett arcfelismerési funkcióval is felvértezik, amelyet a webkamerás számítógépeken lehet majd használni, szükségtelenné téve a jelszó bepötyögését, automatikusan belépteti a PC elé ülő felhasználót.

Forrás: Windowsette
A Windows 8 állítólagos prototípusának adatai

Ha az olasz szájt értesülései igazak, a Windows 8 támogatni fogja a vezeték nélküli képernyőket, és fejlett önjavító funkciókkal is felvértezik majd. A kiszivárgott dokumentumok közt egy, az Apple iMac asztali gépéhez hasonló prototípus képe is szerepel, amely a mellette feltüntetett specifikációk szerint 17-30 colos érintőképernyővel, erős grafikus kártyával rendelkezik, és a webkamerás beléptetés mellett hangvezérlést is támogat.

Szoftverbolt és új Explorer

A dokumentumok egyikében említést tesznek egy Windows App Store-ra is, amelyen a cég által jóváhagyott, biztonságos szoftvereket lehet beszerezni a rendszerekre. Az ezeken megvásárolt programokat a rendszert alapbeállításokkal újratelepítő új resetfunkció aktiválása után újból lehetne telepíteni extra díj fizetése nélkül, az eredeti beállításokkal.

A meg nem erősített forrásból származó dokumentumok szerint egyébként az Internet Explorer következő, 9-es verziójának béta kiadása augusztus tájékán várható, ez pedig már minden végleges funkciót tartalmazni fog.

A dokumentumok szerint a Windows 8-at 2012-ben tervezi piacra dobni a Microsoft, amely semmilyen módon nem kommentálta a kiszivárgott információkat, így lehetetlen megállapítani, hogy abból mi igaz, és mi nem.