Két év múlva jön a Windows 8

Vágólapra másolva!
Még két évet kell várni a Microsoft legújabb operációs rendszerére, amit várhatóan Windows 8-nak fognak hívni - árulta el a cég holland nyelvű honlapján.
Vágólapra másolva!

A szoftvergyártó a Windows 7 egy évvel ezelőtti kiadására emlékező cikk végén írta meg, hogy 2012-re lehet kész az új operációs rendszer. A három éves frissítési ciklus nem a leghosszabb a Microsoft történetében: az XP és a Vista megjelenése között öt év telt el.

A Windows 8-ról korábban is szivárogtak ki információk, ám azok azt sugallták, hogy már 2011 első negyedévében megjelenhetne az új szoftver. A júniusban az olasz Windowsette oldalon megjelenő Microsoft dokumentumok szerint a rendszer szupergyorsan fog indulni, támogatja a gyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő USB 3.0 és Bluetooth 3.0 szabványokat, és ami a legfontosabb, beépített szoftverbolttal rendelkezik majd.

A szokásoknak megfelelően az Apple kifogta a szelet a Microsoft vitorlájából. A kiszivárgott diasorban számos olyan ötlet volt, amit a legutóbbi, az új Mac OS X-ről szóló Apple sajtótájékoztatón is láthattak az érdeklődők. Mivel az Apple operációs rendszere legalább fél évvel korábban fog megjelenni, mint a Win 8, a Microsoft mérnökei kénytelenek lesznek új vonzó funkciókat kitalálni a szoftverbe.