Vágólapra másolva!
Ezen a héten a népszerű letöltőprogram, a uTorrent legfrissebb, alkalmazásokkal bővíthető tudású változatát ajánljuk letöltésre, mellette az OpenOffice-t felváltó LibreOffice legújabb béta verzióját, egy PDF-Excel-konvertálót és egy kínai fejlesztésű, nagy tudású tömörítőprogramot érdemes kipróbálnia olvasóinknak.
Vágólapra másolva!

Megjelent a legújabb verzió a sokak által használt, Bittorrent technológiát használó letöltőprogramból. A 2.2-es uTorrent legfontosabb újítása, hogy alkalmazásokat (appokat) lehet telepíteni alá, ezáltal a kliens tudása igény szerint bővíthető. Mi négy ilyen applikációt tartottunk aktiválásra érdemesnek: a Skins nevűvel a program kinézetét lehet megváltoztatni, míg a uMap azt mutatja meg egy világtérképen, hogy letöltéseinket kiszolgáló források hol helyezkednek a világban. A Zulu Music segítségével legálisan letölthető ingyenes zenéket érhetünk el, míg a TED appjával érdekes előadásokról készült videofelvételeket szerezhetünkbe néhány kattintással.

PDF to Excel Converter

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (4,4 megabájt)

Ezzel az ingyenes segédprogrammal PDF formátumban lévő táblázatokat lehet Excel (.xls) formátumúra alakítani. Próbáink során kiderült, hogy a program nem igazán tud elboldogulni olyan dokumentumokkal, amelyek vegyesen tartalmaznak szöveget és táblázatokat. Ha azonban csak ez utóbbiak szerkeszthetővé, mezőinek kimásolhatóvá tételére van szükség, bátran lehet használni a PDF to Excel Convertert.

LibreOffice 3.3 béta 2

Forrás: [origo]
Az ingyenes irodai programcsomag letöltése (318 megabájt, magyar nyelvű)

Bár a neve új, ez az ingyenes irodai programcsomag gyakorlatilag ugyanaz az alkalmazás, amelyet korábban OpenOffice néven ismerhettek a felhasználók. Az OpenOffice.org védjegyet ugyanis a Sun cég felvásárlásával az Oracle cég szerezte meg, a programcsomag fejlesztői pedig azért hozták létre a LibreOffice projektet, hogy multinacionális óriáscégek befolyásától mentes terméken dolgozhassanak. A LibreOffice verzióinak számozása gyakorlatilag ugyanott folytatódik, ahol az OpenOffice-é abbamaradt, így gyakorlatilag zökkenőmentesen át lehet váltani az új nevű csomagra.

HaoZip

Forrás: [origo]
Az ingyenes tömörítőprogram letöltése (8,3 megabájt)

Az ingyenes, kínai fejlesztésű, de angol nyelvű menüvel is rendelkező programmal az ismert formátumokba tömörített fájlok bármelyikét ki lehet csomagolni, s persze ennek ellenkezője, a becsomagolás is lehetséges. A szoftver emellett képes állományok szétdarabolására, összefűzésére, illetve a tömörített fájlok más formátumúra való átalakítására, titkosítására is, emellett például a fájlok tömeges átnevezésére is lehet használni.