Javítás tiltja le a szexet a botrányos játékban

2005.08.11. 15:49

A GTA: San Andreas című játékszoftver készítője egy internetről letölthető javítást adott ki a programhoz, amely megakadályozza, hogy a sikerjátékból előcsalogatható, rejtett szexjelenetekhez hozzáférjenek a felhasználók.

A Rockstar Games egy internetről letölthető javítást tett közzé, amely elérhetetlenné teszi a Grand Theft Auto: San Andreas című sikerjátékukban végigjátszható szexjeleneteket - adta hírül a ZDNet. A botrányos részek eredetileg nem képezték részét a játék kereskedelmi forgalomba került változatának, mivel a készítők kiiktatták azokat a végleges verzióból. A szoftpornós minijáték viszont benne maradt a program kódjában, és egy, a rajongók körében terjedő kiegészítés (úgynevezett mod) telepítése után elérhetővé vált.

A "Hot Coffee", vagyis Forró Kávé névre keresztelt modot letöltő játékosok azt is végigjátszhatták a San Andreasban, amit a főszereplő a hálószobában művel aktuális barátnőjével. Maga a játék egyébként meglehetősen erőszakos, verekedéssel, gyilkosságokkal tarkított, ám az amerikai szülői szervezetek nemtetszését csupán az erotikával túlfűtött részei váltották ki. A szexjeleneteket újra aktiváló kiegészítés nem a gyártó Rockstar Games műve ugyan, és a cég hangoztatta, hogy annak telepítése sérti a játék felhasználói licencszerződését, a hatóságok nem elégedtek meg a magyarázattal.

Elég a botrányból

Ezért a játék az Egyesült Államokban szigorúbb korhatáros besorolást kapott, így már csak felnőttek vásárolhatják meg: ennek következtében le is került a legnagyobb áruházláncok polcairól, míg Ausztráliában forgalmazását tiltották be. Az amerikai exelnök neje, Hillary Clinton szenátor is kirohanást intézett a Rockstar Games anyacége, a Take Two Interactive ellen. A gyártó még ezek után tett ígéretet arra, hogy javítást bocsátanak ki termékükhoz.

A patch hatástalanítja a Hot Coffee-t: akár telepítették már a kiegészítést, akár nem, a szexjelenetek elérhetetlenek lesznek a játékban. A Rockstar Games ezzel szeretne minél előbb véget vetni a botránynak, és végre azzal foglalkozni, ami a dolguk, vagyis a játékok fejlesztésével - nyilatkozta a ZDNetnek a cég szóvívője.

KAPCSOLÓDÓ CIKK