Véget ér az Ally McBeal

Vágólapra másolva!
A Fox televíziótársaság a csökkenő népszerűség miatt befejezi a többszörös Emmy-díjas, öt éven át futó Ally McBeal című sorozatát. Az utolsó részt május 20-án láthatja az amerikai közönség.
Vágólapra másolva!

Calista Flockhart

Az Ally McBeal hatalmas sztárt csinált a címszerepet alakító Calista Flockhartból, aki rendkívül hitelesen alakította az okos, de állandó érzelmi viharokkal küzdő ügyvédnőt. A szakmájában sikeres Allynek a férfiakkal sosem volt szerencséje. Párkereső akciói mindig katasztrófával végződtek, és bizarr helyzetekbe sodorták. Ally egyszerre randevúzott apával és fiával, cyberszexelt egy tinédzser fiúval, beleszeretett egy biszexuális bíróba vagy éppen leszbikus kalandba keveredett egyik kolléganőjével.

A kissé neurotikus Ally karakterén kívül a sorozat többi szereplője is gyorsan belopta magát az emberek szívébe, talán azért, mert egyikük sem volt teljesen normális, és ez üdítően hatott a többi széria által kínált szokványos karakterekhez képest. A toka-fetisiszta ügyvéd vagy a nimfomániás titkárnő állandó humorforrást kínált az alkotóknak.

Az Ally McBealt a szokatlan karakterek mellett máshol nem látható dramaturgiai elemek tették különlegessé. A sorozat alkotói például szívesen vettek igénybe komputeranimációt, amellyel általában a szereplők érzelmét tették látványosabbá. Ally nyelve például többször megnyúlt, és célba vette azokat a férfiakat, akiket megkívánt. A sorozat musicaljeleneteket is tartalmazott. Ally például gyakran dalolászta munkába menet azt az "életindulóját", amelyet pszichológusa tanácsára talált ki magának.

A sorozat sikere egyedisége mellett nagyban köszönhető David E. Kelley producernek, aki íróként is kivette a részét a munkából. Kelley bevallása szerint saját életéből is merített ötleteket, hiszen ő maga is ügyvédként dolgozott a széria színhelyéül is szolgáló Bostonban. Kelley, aki a világhírű színésznő, Michelle Pfeiffer férje, az Ally McBealen kívül az Ügyvédek és a Boston Public című sorozatot is jegyzi.

Peter MacNicol

A magyar közönség az MTV jóvoltából mindössze az Ally McBeal első szezonját láthatta, ám ezeknek a részeknek és a műholdas csatornáknak köszönhetően a széria itthon is népes rajongótáborral büszkélkedhet.

Ajánlat:
A sorozat hivatalos oldala

Fórum:
Találkoztam egy sztárral...

Gyarapítsa gyűjteményét!
Minden, ami Ally McBeal